Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου: Διερεύνηση διάνοιξης νέων δρόμων – Μειοψήφησε η πλειοψηφία στην ψηφοφορία 

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2020-12-04 07:24:32

Με ψήφους 11 υπέρ και 10 κατά το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς-Μουρεσίου έκανε δεκτή την πρόταση της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη διερεύνηση του θέματος κατασκευής νέου δρόμου στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής Ζαγοράς και τη διαπλάτυνση του υφιστάμενου δημοτικού δρόμου στη συνοικία Μεταμόρφωσης Σωτήρος.
Στην εισήγησή τους τα μέλη της ΛΑΣ Ζαγοράς-Μουρεσίου Βασ. Τσαπράζης και Τρ. Κουρελάς επισήμαναν μεταξύ άλλων: «Η κυκλοφορία της Εθνικής Οδού Βόλου-Ζαγοράς, αλλά και της Επαρχιακής Οδού Ζαγοράς-Πουρίου, στα τμήματα που διέρχονται εντός του οικισμού Ζαγοράς παρουσιάζουν σε ορισμένα σημεία μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο. Ένας από τους κύριους λόγους που δημιουργείται αυξημένο φορτίο είναι η αδυναμία κατασκευής θέσεων στάθμευσης των ιδιοκτησιών που βρίσκονται σε επαφή, αλλά και πλησίον των δρόμων, όπως επίσης και της δυσκολίας που υπάρχει στην εξεύρεση θέσεων στάθμευσης των καταστημάτων συνάθροισης κοινού που υφίστανται παράλληλα του οδικού δικτύου.

Ο Δήμος οφείλει να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων τόσο για την αποσυμφόρηση του κεντρικού οδικού άξονα, όσο και για την εύκολη πρόσβαση των δημοτών στις ιδιοκτησίες τους.
Η παρέμβαση στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής αφορά στη διάνοιξη νέας κοινοτικής οδού μήκους περίπου 115 μέτρων με τα συναφή τεχνικά έργα που τη συνοδεύουν.
Η παρέμβαση στη συνοικία της Σωτήρας αφορά στη διαπλάτυνση υφιστάμενης δημοτικής οδού μήκους περίπου 42 μέτρων από μέσο πλάτος σήμερα 1,50 σε 2,50 μέτρα και τη δυνατότητα αμαξιτής προσπέλασης».

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Π. Κουτσάφτης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Όσον αφορά στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων για τη διάνοιξη νέας οδού, ως Δημοτική Αρχή έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι ο Δήμος μας δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες για την καταβολή αποζημιώσεων για απαλλοτριώσεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα είναι και αυξημένες, αφού πρόκειται για εντός οικισμού ακίνητα. Θα πρέπει πρώτα να έχουν βρεθεί τα χρήματα και μετά να μιλήσουμε για το θέμα, το οποίο θέτει η ελάσσονα μειοψηφία. Δυστυχώς χρήματα δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται και κανείς να μας επιχορηγήσει. Επίσης, η Τεχνική μας Υπηρεσία, από την οποία μονίμως ζητάμε μελέτες, αποτελείται από έναν και μόνο υπάλληλο, ο οποίος δεν δύναται ν’ αντεπεξέλθει. Στην παρούσα φάση λοιπόν, το εν λόγω θέμα δεν μπορεί να ψηφιστεί, καθόσον δεν υπάρχουν οι παραπάνω αναφερόμενες δυνατότητες από μέρους του Δήμου μας».



Ζαγορά Πήλιο